Ingen produkt  
Till Kassan  

PERSONUPPGIFTSPOLICY

 

Från och med den 25 maj 2018 gäller en ny lag för hantering av personuppgifter, dataskyddsförordningen GDPR, som är gemensam för alla EU/EES-länder. Denna ersätter Personuppgiftslagen (PUL). Som en del i GDPR har du rätt att veta vilka uppgifter företag och organisationer samlar in om dig, i vilket syfte det görs och hur du går tillväga för att rätta uppgifter eller begära att de ska tas bort.

Alfa Hobby AB ansvarar för de personuppgifter du som kund lämnar till oss. Dessa uppgifter används för att du ska kunna genomföra ett köp, få din beställning skickad samt i marknadsföringssyfte.

 

Vilka uppgifter samlar vi in och varför samt vilka få ta del av dem?

  • Vid köp lagras ditt namn, dina adressuppgifter, mobiltelefonnummer, e-postadress samt personnummer i vårt webbutikssystem som tillhandahålls av Kodmyran AB. Till dessa kopplas uppgifter om dina köp.
  • Alla våra betaltjänster tillhandahålls av Klarna AB vilka därmed också får tillgång till ovanstående uppgifter för sin hantering av betalningen. Klarna AB kan komma att efterfråga ytterligare uppgifter i sin hantering enligt deras kundvillkor.
  • För att vi ska kunna skicka dina varor till dig används ditt namn samt dina adressuppgifter i speditörens system, för närvarnade DHL samt Postnord. Här används också mobilnummer alternativt e-postadress för att du ska kunna aviseras om att paketet är på väg/framme.
  • För att vi ska kunna skicka ut vårt nyhetsbrev lagras din e-postadress i det system vi använder för att skicka ut detta. Du kan enkelt avregistrera dig från nyhetsbrevet genom att klicka på Click here to unsubsrcribe längst ner i brevet eller skicka ett mail till oss på info@alfahobby.se
  • Vi använder e-post, meddelande via Facebook/Instagram samt i vissa fall sms i kontakt med kunder för att sköta vår kundadministration. Dessa sparas under rimligt tid och raderas vid er begäran.
  • Vi använder oss av tjänsten Google Analytics för att få en bild av hur vår sida används och därmed samla in statistik kring det. Detta görs i syfte att förbättra sidans innehåll och hur du som besökare navigerar på sidan.  Information om cookies och hantering av det hittar du här: länk till information om cookies
  • Vi lämnar inte ut dina uppgifter till någon utanför vår verksamhet med undantag för de som nämns ovan. 

 

Dina rättigheter

  • Du har rätt att begära information om vilka uppgifter vi har om dig.
  • Du har rätt att begära att dina personuppgifter rättas om de är felaktiga samt att de kompletteras om de är ofullständiga.
  • Du har rätt att begära att de personuppgifter vi har om dig raderas med undantag för följande situationer:

-          Du har ett pågående ärende hos oss, en order som inte skickats eller ett retur- eller reklamationsärende.

-          När andra lagar kräver att vi behåller uppgifterna i viss tid. Ett sådant exempel är bokföringslagen som kräver att vi lagar vissa uppgifter i sju år.

Vid frågor om ovanstående eller övriga ärenden samt för att begära rättelse av personuppgifter skicka ett mail till oss på info@alfahobby.se ,

eller med vanlig post till: Alfa Hobby AB, Box 366, 851 06 Sundsvall.

Vid eventuella personuppgiftsincidenter rapporteras dessa inom 72 timmar till Datainspektionen.